Ingrediente;
300 g zahar pudra,
325 g faina,
200 g smantana,
100 g unt,
6 oua,
1 Praf de copt ,
1 varf de cutit de bicarbonat,
1 zahar vanilinat,
coaja rasa de lamaie
1/2 kg strugurii
325 g faina,
200 g smantana,
100 g unt,
6 oua,
1 Praf de copt ,
1 varf de cutit de bicarbonat,
1 zahar vanilinat,
coaja rasa de lamaie
1/2 kg strugurii
Mod de preparare;
Faina se amesteca cu praful de copt.
Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, amestecand cu grija ca sa nu se taie (ca la maioneza) si apoi se incorporeaza faina.
Se adauga apoi smantana, bicarbonatul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus, ca sa nu se lase spuma.
Se amesteca usor strugurii cu compozitia.
Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptor la foc mediu 35-40 de minute '
Se scoate apoi din tava si, dupa racorire, se presara cu zahar pudra.
Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, amestecand cu grija ca sa nu se taie (ca la maioneza) si apoi se incorporeaza faina.
Se adauga apoi smantana, bicarbonatul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus, ca sa nu se lase spuma.
Se amesteca usor strugurii cu compozitia.
Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptor la foc mediu 35-40 de minute '
Se scoate apoi din tava si, dupa racorire, se presara cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu