duminică, 9 octombrie 2011

CORNULETE CU CIOCOLATA











  • INGREDIENTE;
  • 500 g faina
    100 g zahar
    3 OUA
    un plic drojdie uscata
    250 g unt
    coaja rasa de lamaie
    100 ml smantana
    2 plicuri zahar vanilat
    o lingura de lapte
  • umplutura ; bucati de ciocolata, gemuri
PREPARARE;
Din faina, zahar,  oua, drojdie dizolvata in lapte,smantana unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se lasa sa stea 60 min acoperit. Se intinde o foaie pe planseta tapetata cu faina. Se taie patrate careumplu cu bucati de ciocolata sau ori ce gem  doriti  si se ruleaza sub forma de cornulet.
Se bate galbenusul cu laptele si se ung cornuletele pe deasupra. Se pun in tava tapetata cu hirtie si se coc la foc potrivit. Se presara cu zahar.
Se servesc calde sau reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu