duminică, 16 octombrie 2011

ciorba de pui a la grec






accum ca este frig merge foarte bine..
Ingrediente:
  • 1,2 kilograme de carne de pui cu os
  • 2 litri supă de pui(sau apa)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 pahar de orez
  • 1 ceapă mărişoară
  • 3 morcovi 
  • 2 pătrunjei 
  • 1 sfert de rădăcină de ţelină
  • 3 lămâi
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • sare 
  • piper
  • smantana








  • Preparare:
    1. Tăiaţi carnea de pui în bucăţi mari şi puneţi-o la fiert în apă cu puţină sare (6 litri de apă sau 4 litri de apă şi 2 de supă). spumiti supa până când carnea este fiartă.
    2. Strecuraţi supa şi, după ce s-a răcit, tăiaţi carnea în bucăţele potrivite.
    3. Curăţaţi morcovii, pătrunjelul şi ţelina. Decojiţi ceapa. Tocaţi ceapă mărunt şi zarzavaturile cubuleţe.
    4. Extrageţi sucul din două lămâi.
    5. Spălaţi orezul în câteva ape (folosiți apă rece) până când apa rămâne curată.
    6. Încingeţi uleiul într-o oală.
    7. Adăugaţi ceapa şi zarzavaturile şi sotaţi-le uşor până când se înmoaie.
    8. Adăugaţi jumătate din cantitatea de apă şi puneţi la fiert pentru aproximativ 15 minute, până când legumele sunt aproape fierte.
    9. Adăugaţi carnea de pui, orezul şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute.
    10. Răcoriţi supa din oala cu restul de supă rece.
    11. Faceţi  din cele 2 gălbenuşuri cu zeama de la cele 1 lămâi un amestec.
    12. Încălziţi amestecul adăugându-i 1-2 polonice de  supă din oală. Omogenizaţi amestecul şi adăugaţi-l treptat peste supă.
    13. Daţi focul la temperatură minimă şi lăsaţi oala pe foc să fiarbă uşor, fără să clocotească pentru a se lega oulele
    14. Potriviţi se sare şi puţin piper. Adăugaţi mărarul tocat.
    Ciorba de pui à la grec se serveşte fierbinte. Opţional se poate servi cu iaurt (sau smântână) şi ardei iute.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu