accum ca este frig merge foarte bine..
Ingrediente:- 1,2 kilograme de carne de pui cu os
- 2 litri supă de pui(sau apa)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 pahar de orez
- 1 ceapă mărişoară
- 3 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 sfert de rădăcină de ţelină
- 3 lămâi
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri de patrunjel tocat
- sare
- piper
- smantana
Preparare:
- Tăiaţi carnea de pui în bucăţi mari şi puneţi-o la fiert în apă cu puţină sare (6 litri de apă sau 4 litri de apă şi 2 de supă). spumiti supa până când carnea este fiartă.
- Strecuraţi supa şi, după ce s-a răcit, tăiaţi carnea în bucăţele potrivite.
- Curăţaţi morcovii, pătrunjelul şi ţelina. Decojiţi ceapa. Tocaţi ceapă mărunt şi zarzavaturile cubuleţe.
- Extrageţi sucul din două lămâi.
- Spălaţi orezul în câteva ape (folosiți apă rece) până când apa rămâne curată.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Adăugaţi ceapa şi zarzavaturile şi sotaţi-le uşor până când se înmoaie.
- Adăugaţi jumătate din cantitatea de apă şi puneţi la fiert pentru aproximativ 15 minute, până când legumele sunt aproape fierte.
- Adăugaţi carnea de pui, orezul şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute.
- Răcoriţi supa din oala cu restul de supă rece.
- Faceţi din cele 2 gălbenuşuri cu zeama de la cele 1 lămâi un amestec.
- Încălziţi amestecul adăugându-i 1-2 polonice de supă din oală. Omogenizaţi amestecul şi adăugaţi-l treptat peste supă.
- Daţi focul la temperatură minimă şi lăsaţi oala pe foc să fiarbă uşor, fără să clocotească pentru a se lega oulele
- Potriviţi se sare şi puţin piper. Adăugaţi mărarul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu