sâmbătă, 15 octombrie 2011

ZACUSCA CRUDA















INGREDIENTE;
  • 4 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • 2 kg capia
  • 2 kg morcov
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
PREPARARE;
  • se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs..
  • ceapa se toaca si se pune un pic la fiet cu jumate kg de ulei
  • apoi se adauga morcovul dupa ce este dat prin masina
  • gogosari si capia eu nu-i coc asa ca totul este crud in afara de vinete,se pun peste compozitie ..totul se lasa la fiert la foc mic
  • rosiile se fierb separat in alta oala ca sa scada si se adauga la urma inaintea vinetelor
  • se pune cu vinetele si uleiul..si piperul,sarea ,foile de dafin si 2 ling de zahar
  • zacusca stiu de la mama e gata cand vedem ca iese uleiul la suprafata..
  • se pune calda in borcane tinute la temp.camerei
  • se invelesc in paturi groase si se lasa asa la racit..
  • nu am avut probleme niciodata cu ea..uneori mai pun borcanele si in cuptor si le las 10 minute la foc mic..
  • anul acesta parca a iesit mult mai buna...sau asa zic eu in fiecare an..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu