INGREDIENTE;
- 4 kg vinete
- 3 kg gogosari
- 3 kg rosii
- 2 kg capia
- 2 kg morcov
- 2 kg ceapa
- 2 kg ulei
- foi de dafin
- boabe de piper
- sare
- se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs..
- ceapa se toaca si se pune un pic la fiet cu jumate kg de ulei
- apoi se adauga morcovul dupa ce este dat prin masina
- gogosari si capia eu nu-i coc asa ca totul este crud in afara de vinete,se pun peste compozitie ..totul se lasa la fiert la foc mic
- rosiile se fierb separat in alta oala ca sa scada si se adauga la urma inaintea vinetelor
- se pune cu vinetele si uleiul..si piperul,sarea ,foile de dafin si 2 ling de zahar
- zacusca stiu de la mama e gata cand vedem ca iese uleiul la suprafata..
- se pune calda in borcane tinute la temp.camerei
- se invelesc in paturi groase si se lasa asa la racit..
- nu am avut probleme niciodata cu ea..uneori mai pun borcanele si in cuptor si le las 10 minute la foc mic..
- anul acesta parca a iesit mult mai buna...sau asa zic eu in fiecare an..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu