luni, 3 octombrie 2011

PANDISPAN CU PRUNE(PLUMS POUND CAKE)





Ingrediente:
2oo g faina,
200 g zahar alb,
rom 
6oua,
un varf de cutit de sare fina,
6 linguri ulei
prune proaspete

Preparare:
Se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de cutit de sare.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea.
Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
Se adauga pe rand 6 linguri de ulei si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata.
Se pune romul.
Se adauga treptat faina si se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn.
Se obtine o pasta un pic consistenta, curgatoare.
Se toarna pasta obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se niveleaza cu spatula de lemn.
Se rup prunele  in jumatati, se scot samburii.
Se pun jumatatile de prune pe suprafata prajiturii. Nu or sa ramana fixate la suprafata.. asteptati-va sa se scufunde partial..
Se pune in cuptorul preincalzit la 190°C pentru 40 minute, pana prajitura devine usor crem la suprafata.
Dupa ce a trecut timpul mentionat, se scoate tava din cuptor si se incearca pandispanul cu o scobitoare.
Daca aceasta iese curata si uscata, inseamna ca prajitura e bine coapta.
Nu se taie calda sau rece in cuburi de diferite marimi sau in orice alte forme.
Nu se acopera. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Devine un pic crocanta la suprafata si este extrem de pufoasa in rest.
***Cu cat pasta obtinuta e mai moale, cu atat blatul o sa fie mai pufos. Deci: sa nu se puna mai multa faina decat cea mentionata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu