INGREDIENTE;
1 kg carne de porc si vita amestecata tocata
o bucatica de slanina
sare piper
1 rosie
varza murata
1 cana orez
1/2 cana ulei
2 ling. de untura
condimente;
PREPARARE;
Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.
Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu