Gătită din aceleaşi ingrediente de bază ca şi tocana, supa gulaş are o consistenţă bogată, fiind o supă deasă ce echivalează cât o masă.
Ingrediente:
- 1,5 kilograme de carne de vită (pulpă, spată, etc.)
- 4 litri supă de vită sau apă
- 5 cartofi
- 2 morcovi mari
- 1 albitură (pătrunjel, păstârnac, ţelină)
- 6-7 roşii (sau 2 cutii a câte 400 de grame)
- 2 ardei roşii
- 2 cepe mari
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri zdravene de boia de ardei dulce
- 1 linguriţă de boia de ardei iute
- 2 foi de dafin
- 5 lingură rasă chimen
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură rasă de zahăr
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
- Tăiaţi carnea cubuleţe potrivite.
- Puneţi carnea la fiert în apă sau supă de vită. Fierbeţi până când carnea s-a înmuiat.
- Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le cuburi.
- Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi mici . Cartofii se tin acoperiţi cu apă pentru a preveni înnegrirea lor.
- Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţi-i în pătrate mari.
- Rosiile se decojesc şi se toaca.
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le.
- Încingeţi uleiul într-o oală sau ceaun.
- Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi albitura şi sotaţi-le până se înmoaie (2-4 minute).
- Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai sotaţi 30 de secunde.
- Adăugaţi şi rumeniţi chimen şi boiaua de ardei (iute şi dulce).
- Adăugaţi carnea şi supa în care a fiert.
- Adăugaţi foile de dafin.
- Fierbeţi 20 de minute şi adăugaţi roşiile şi 1 lingură rasă de zahăr pentru a le corecta aciditatea.
- Amestecaţi câteva linguri de zeamă (răcorită uşor ) cu 2 linguri de făină, amestecaţi bine pentru a preveni formarea cocoloaşelor şi adăugaţi peste supă.
- Fierbeţi până când toate ingredientele sunt pătrunse, amestecând uşor, pentru a preveni afumarea.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu