marți, 4 octombrie 2011

SUPA GULAS




Gătită din aceleaşi ingrediente de bază ca şi tocana, supa gulaş are o consistenţă bogată, fiind o supă deasă ce echivalează cât o masă.

Ingrediente:
  • 1,5 kilograme de carne de vită (pulpă, spată, etc.)
  • 4 litri supă de vită sau apă
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 1 albitură (pătrunjel, păstârnac, ţelină)
  • 6-7 roşii (sau 2 cutii a câte 400 de grame)
  • 2 ardei roşii
  • 2 cepe mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri zdravene de boia de ardei  dulce
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 5 lingură rasă chimen
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • sare
  • piper
Preparare:
  1. Tăiaţi carnea cubuleţe potrivite.
  2. Puneţi carnea la fiert în apă sau supă de vită. Fierbeţi  până când carnea s-a înmuiat.
  3. Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le cuburi.
  4. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi mici . Cartofii se tin acoperiţi cu apă pentru a preveni înnegrirea lor.
  5. Scoateţi seminţele ardeilor şi tăiaţi-i în pătrate mari.
  6. Rosiile se decojesc şi se toaca.
  7. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le.
  8. Încingeţi uleiul într-o oală sau ceaun.
  9. Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi albitura şi sotaţi-le până se înmoaie (2-4 minute).
  10. Adăugaţi cartofii şi ardeiul gras şi mai sotaţi 30 de secunde.
  11. Adăugaţi şi rumeniţi chimen şi boiaua de ardei (iute şi dulce).
  12. Adăugaţi carnea şi supa în care a fiert.
  13. Adăugaţi foile de dafin.
  14. Fierbeţi 20 de minute şi adăugaţi roşiile şi 1 lingură rasă de zahăr pentru a le corecta aciditatea.
  15. Amestecaţi câteva linguri de zeamă (răcorită uşor ) cu 2 linguri de făină, amestecaţi bine pentru a preveni formarea cocoloaşelor şi adăugaţi peste supă.
  16. Fierbeţi până când toate ingredientele sunt pătrunse, amestecând uşor, pentru a preveni afumarea.
  17. Asezonaţi cu sare şi piper.
Supa gulaş se serveşte foarte fierbinte, cu sau fără smântână, cu felii de pâine şi ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu