marți, 22 mai 2012

Kολοκυθόπιτα -PITA CU DOVLEAC


PT UMPLERE;
  • un pachet de foi 
  • 600gr de dovleac galben
  • 3 oua
  • 300 gr feta 
  • sare
  • piper
  1. prepararea este tare usoara
  2. se unge o tava 
  3. se aseaza foile una cate una intre ele se ung cu ulei de masline ca sa se exfolieze
  4. dovleacul se da pe razatoarea mare
  5. apoi se scurge bine de apa care iese din el..
  6. se caleste apoi un pic c-am 5 min.
  7. ceapa se da tot pe razatoare dar pe cea mica..se adauga oulele si piperul si sare se amesteca bine si se intinde frumos peste foi
  8. se inveleste cu restul foi 
  9. se da la cuptor pana se inroseste frumos deasupra..c-am 356 min.
  10. se serveste calda...
  11. este mancare tipic greceasca..






















































YLIKA;


BIMATA; Υλικά γι1 ταψί του φούρνου
10 φύλλα κρούστας
600 γραμ κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
200 γραμ φέτα τριμμένη
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλω
Τρίβετε το ψαχνό της κίτρινης κολοκύθας στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το βάζετε μέσα σε ένα κατσαρολάκι χωρίς νερό ή λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Το δουλεύετε στη φωτιά για 10 λεπτά της ώρας. Το βγάζετε το αφήνετε σε σουρωτήρι και το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά.
Βάζετε το ψαχνό της κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, θρυμματίζετε τη φέτα και τη ρίχνετε μέσα, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο μαυροπίπερο. Ανακατεύετε τα υλικά. Προσθέτετε τα 3 αβγά κτυπημένα και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.
Παίρνετε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου, το λαδώνετε καλά και στρώνετε 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Αδειάζετε τη γέμιση μέσα τη στρώνετε με ένα πιρούνι και αναδιπλώνετε ότι περίσσεψε από τα κάτω φύλλα πάνω στη γέμιση.
Σκεπάζετε με άλλα 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, τα τακτοποιείτε να μπουν μέσα στο ταψί καλά και κόβετε τη πίτα βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα . Αλείφετε το τελευταίο φύλλο με μπόλικο λάδι και ψήνετε τη πίτα στους 180ο στο φούρνο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα πάνω και τα κάτω φύλλα.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu