de umplut le faceti cu ce doriti..eu le fac si cu carne..
50 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ νεροπότηρο άπαχο γάλα.
1 αβγό
½ κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
5-6 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ γλυκού κανέλα
1-2 κουτ σούπας νερό αν χρειαστούν
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού
Για το σερβίρισμα
140 γραμ φρέσκιες φράουλες ψιλοκομμένες
4 κουτ γλυκού φρουκτόζη
Ετοιμάζουμε
το χυλό για τις κρέπες. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα,
το αλεύρι, το αβγό, το βούτυρο, το μπέικιν, το αλάτι και τη κανέλα. Αν ο
χυλός είναι αραιός προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι ακόμα. Αν πάλι είναι
πολύ σφικτός προσθέτουμε 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό. Πρέπει να
προσέξετε ο χυλός να είναι σαν μέλι από πλευράς πυκνότητας. Τον βάζουμε
στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
|
||
Aλείφουμε
ένα σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατ με ελάχιστο βούτυρο και με μεζούρα 1
φλιτζ του καφέ ρίχνουμε το χυλό μέσα στο σαγανάκι και τον απλώνουμε με
ένα κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζουμε τη κρέπα και τη ψήνουμε και
από την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο
χυλός.
|
||
Απλώνετε
τις έτοιμες κρέπες σε μια λεία επιφάνεια, ρίχνετε μέσα τις μισές
ψιλοκομμένες φράουλες και τις διπλώνετε σε φακελάκια. Τις βάζετε σε
πιατέλα, ρίχνετε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες φράουλες από πάνω και
πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu