DAR ALTFEL DE CAT STITI..
PT 6 PERS;
500gr inghetata de vanilie
250gr capsuni proaspete pt sos
500gr capsuni
1 pahar de lichior grande marnier
8 ling de zahar
scortisoara;
PREPARAREA;
sosul este deja facut il gasiti pe blogul meu
se da toate la frigider sa fie reci.
si cand e nevoie se pune cateva bile de inghetata si se taie capsuni deasupra apoi se pune sosul care in el are lichior garnier
si deasupra cine vrea scortisoara..
|
|
Υλικά για 6 άτομα
600 γραμ. παγωτό βανίλια
250 γραμ. φρέσκες φράουλες για τη σος
500 γραμ. φράουλες
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 ποτηράκι του λικέρ Grand Marnier
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
φρεσκοτριμμένη κανέλα |
|
|
|
Καθαρίζουμε
όλες τις φράουλες από τα κοτσανάκια. Παίρνουμε τα 250 γραμ. που
προορίζονται για τη σος, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 4 κουταλιές
ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής
πολτός. Η σος μας είναι έτοιμη, τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη
χρησιμοποιήσουμε.
|
|
Παίρνουμε
τις υπόλοιπες φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το
Grand Marnier και τις πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 4 κουτ. σούπας
ζάχαρη. Τις φυλάμε και αυτές στο ψυγείο.
|
|
Σερβίρουμε
το παγωτό σε μπολ από 1 μεγάλη μπάλα σε κάθε ένα, το πασπαλίζουμε με
μπόλικη κανέλα, το γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και το
περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας σάλτσα φράουλας.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu