miercuri, 23 mai 2012

Παγωτό -INGHETATA CU SOS DE CAPSUNI


DAR ALTFEL DE CAT STITI..
PT 6 PERS;
500gr inghetata de vanilie
250gr capsuni proaspete pt sos
500gr capsuni
1 pahar de lichior grande marnier
8 ling de zahar
scortisoara;
PREPARAREA;
sosul este deja facut il gasiti pe blogul meu
se da toate la frigider sa fie reci.
si cand e nevoie se pune cateva bile de inghetata si se taie capsuni deasupra apoi se pune sosul care in el are lichior garnier
si deasupra cine vrea scortisoara..



Υλικά για 6 άτομα
600 γραμ. παγωτό βανίλια
250 γραμ. φρέσκες φράουλες για τη σος
500 γραμ. φράουλες
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 ποτηράκι του λικέρ Grand Marnier
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
φρεσκοτριμμένη κανέλα
Καθαρίζουμε όλες τις φράουλες από τα κοτσανάκια. Παίρνουμε τα 250 γραμ. που προορίζονται για τη σος, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Η σος μας είναι έτοιμη, τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Παίρνουμε τις υπόλοιπες φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το Grand Marnier και τις πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 4 κουτ. σούπας ζάχαρη. Τις φυλάμε και αυτές στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολ από 1 μεγάλη μπάλα σε κάθε ένα, το πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, το γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και το περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας σάλτσα φράουλας.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu