INGREDIENTE;
1 kg carne porc +vaca
1/2 cutie sos de rosii
2-3 usturoi
sare
piper
ulei
paine uscata sfaramata(pesmet)
rosii date pe razatoare 1/2 cana
piper
patrunjel
SE PREPARA;
se amesteca carnea cu toate ingredintele de mai sus pana se obtine o pasta asemanatoare ca cea de mici..
se da forma micilor
intr-o cratita se pune uleiul 2-3 lling cu 2 cani de apa si cand fierbe se adauga chiftelutele
se lasa la fiert c-am 10 min
se intorc pe cealalta parte inca 5 min
nu trebuie sa aiba mult sos
se prajesc cartofii pai
si se servesc langa ele..
ΥΛΙΚΑ
1 πουμαρό
2 Κουταλιές Της Σούπας Φυτίνη
Μαιντανός ψιλοκομμένος
4 Σκελίδες σκόρδο
αλάτι οσο θέλουμε για τον κιμά(εγω βάζω 1 κ.γ)΄΄
1 κούπα φριγανιά τριμμένη
μια ντομάτα μέτρια τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κύμινο
1 κουταλια της σούπας γάλα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
μιά τσιμπιά κανέλλα
μια τσιμπιά ζάχαρη
μια τσιμπιά πιπέρι
αλάτι για την σάλτα μας...
ενα φυλλάρακι δάφνης
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενά μπόλ
βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι ,το γάλα,την φριγανιά, το ελαιολάδο,τον μαιντανό,την κανέλλα μια κουταλιά της σουπας κύμινο, την ντομάτα την τριμμένη,αλάτι οσο θέλουμε εμείς ανάλογα τα γούστα μας,,
δυο σκέλιδες απο τις 4 σκόρδο τριμμένο,αλάτι,πιπέρι, τα πλάθουμε καλά σε μακρόστενα κοντά κεφτέδακια οπως στην φώτο...
Στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε την φυτίνη και τσιγάριζουμε το υπόλοιπο σκορδάκι τριμμένο με την μια κουτάλια της σούπας κύμινο και την ζάχαρη.και το φυλλό δάφνης..βάζουμε ολο το πουμαρό με 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιου νερό σε χαμηλη φωτιά και αφου πάρει βράση και χυλώσει λιγάκι βαζουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας,,,,,
κλείνουμε το καπάκι για ενα 10 λεπτο και μέτα τα γυρνάμε λιγάκι ...ξανα κλείνουμε το καπάκι μεχρι να χασει τα υγρά και χυλώσει η σαλτσούλα μας...Τα σερβίρουμε με ρυζάκι κίτρινο η λευκό
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu