Ingrediente:
3 cepe,
500 g cartofi,
500 g dovlecei,
8 rosii,
2-3 ardei,
3-4 ciupercute daca vreti
4 catei de usturoi,
6 linguri ulei masline,
100 ml apa,
1 legatura marar,
sare, piper, maghiran,
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, se
caleste in 2 linguri ulei masline, fara sa se aureasca, aproximativ 2-3
minute.
Cartofii se curata, se taie in 2 sau 4 in functie de marime,
dovleceii se taie in bucatele potrivite, rosiile se tin 30 de secunde in
apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie in
cubulete potrivite, ardeii se taie rondele.
Toate legumele se amesteca
cu ceapa calita, se aseaza intr-un vas, se adauga apa si 4 linguri de
ulei, mararul tocat marunt, maghiranul, sare si piper. Se da la cuptor pana cand se vede deasupra ca sa rumenit..este o manacare de posat repede si gustoasa..
ELLINIKA...
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά από την καλοκαιρινή συλλογή του διπλανού μανάβικου . Νόστιμο και ελληνικότατο φαγητό.
Κόβουμε σε ροδέλες κολοκύθια, μελιτζάνες, κρεμμύδια και 2 ντομάτες, βάζουμε σε ένα ταψάκι μια στρώση από κάθε υλικό, αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. λιωμένη ντομάτα και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180°C για 45΄περίπου
ELLINIKA...
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά από την καλοκαιρινή συλλογή του διπλανού μανάβικου . Νόστιμο και ελληνικότατο φαγητό.
Κόβουμε σε ροδέλες κολοκύθια, μελιτζάνες, κρεμμύδια και 2 ντομάτες, βάζουμε σε ένα ταψάκι μια στρώση από κάθε υλικό, αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. λιωμένη ντομάτα και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180°C για 45΄περίπου
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu