marți, 22 mai 2012

BRIAM-MANCARE GRECEASCA



Ingrediente:
3 cepe,
500 g cartofi,
500 g dovlecei,
8 rosii,
2-3 ardei, 
3-4 ciupercute daca vreti
4 catei de usturoi,
6 linguri ulei masline,
100 ml apa,
1 legatura marar,
sare, piper, maghiran,


Mod de preparare:
 Ceapa se toaca marunt, se caleste in 2 linguri ulei masline, fara sa se aureasca, aproximativ 2-3 minute. 
Cartofii se curata, se taie in 2 sau 4 in functie de marime, dovleceii se taie in bucatele potrivite, rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie in cubulete potrivite, ardeii se taie rondele.
 Toate legumele se amesteca cu ceapa calita, se aseaza intr-un vas, se adauga apa si 4 linguri de ulei, mararul tocat marunt, maghiranul, sare si piper. Se da la cuptor pana cand se vede deasupra ca sa rumenit..este o manacare de posat repede si gustoasa..

ELLINIKA...
 Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά από την καλοκαιρινή συλλογή του διπλανού μανάβικου . Νόστιμο και ελληνικότατο φαγητό.
Κόβουμε σε ροδέλες κολοκύθια, μελιτζάνες, κρεμμύδια και 2 ντομάτες, βάζουμε σε ένα ταψάκι μια στρώση από κάθε υλικό, αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. λιωμένη ντομάτα και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180°C για 45΄περίπου


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu