miercuri, 23 mai 2012

Μυζηθροπιτάκια Κρήτης-PLACINTELE CU URDA DULCE.

Μια πολύ παλιά συνταγή από την Κρήτη που συνοδεύει γενιές και γενιές , βγαλμένη από τις παραδοσιακές συνταγές των μαυροφορεμένων γυναικών των χωριών του νησιού. Στην Κρήτη συνηθίζουν να τα κερνούν στο καλωσόρισμα των επισκεπτών μαζί με ρακί ή μετά το τέλος του φαγητού ως επιδόρπιο. Όπως και να έχει τα κρητικά μυζηθροπιτάκια είναι μια αξέχαστη γεύση που συνδυάζει την παράδοση με την γεύση και τα αγνά υλικά

Υλικά ζύμης
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 κουταλάκι κανέλλα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να κάνουν ένα πηχτό κουρκούτι.
Κάνουμε τη μυζήθρα μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε ένα- ένα στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε ρίχνοντας τους από πάνω μέλι.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu