miercuri, 23 mai 2012

-FASOLE ULEIOASA-Φασολάκια λαδερά

INGREDIENTE;
  • FASOLE COLORATA sau fasole alba
  • CEAPA
  • ROZMARIN
  • ULEI
  • USTUROI
PREPARAREA;
se fierbe fasolea...se scurge 
se adauga usturoiul pisat
ulei,sare si se serveste ca o salata..la fel se face si cu fasolea verde..




YLIKA
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασολάκια
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδομε το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.
Προσθέτετε και τα φασολάκια. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν επί 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu