joi, 10 ianuarie 2013

5 avantaje ale ouălor fierte

Mulţi se feresc să consume ouă de teama colesterolului sau a îngreunării funcţiei ficatului.
Totuşi, mâncate cu moderaţie, aduc multe avantaje organismului, oul fiind un aliment complex şi foarte hrănitor.
1.Fierte moi, ouăle sunt uşor digerabile şi păstrează intacte calităţile nutritive.
2.Sunt un aliment complex, care acoperă bine nevoile energetice. Un singur ou îţi aduce un plus de energie şi reduce pofta de mâncare.
3.Conţin o cantitate importantă de fier, consumul lor prevenind astfel anemia, dar şi oboseala, ceea ce le recomandă copiilor, femeilor şi vârstnicilor.
4.Este un aliment excelent pentru a menţine musculatura tonificată, graţie proteinelor, şi oasele sănătoase, iar vitamina D conţinută stimulează absorbţia de calciu în oase.
5.Oul conţine două substanţe, luteina şi zeaxantina, care protejează vederea şi, în special, previne cataracta şi degenerescenţa maculară, afecţiuni care apar odată cu vârsta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu