Ingrediente:
1 pepene galben cu greutate de 1 kg si jumatate150 g cirese
100 g strugurei(coacaze rosii)
2 caise
1 nectarina
1 kiwi
1 mandarina
1 esenta de rom
1 vanilie
3 linguri de zahar
Mod de preparare:
Spalam fructele si le lasam la scurs.
Spalam pepenele, taiem o
calota putin mai sus de jumatate.
Scoatem samburii, apoi cu lingura de
inghetata, scoatem cu grija bulgarasi de miez pe care ii folosim la
salata alaturi de celelalte fructe. Curatam kiwi,il spalam si il taiem
cubulete, scoatem samburii din caise si nectarina si taiem fructele
bucatele, decojim mandarina si o desfacem in felii. Ciresele raman cu
codite. In pepenele golit de miez, asezam un rand de fructe amestecate,
le stropim cu esenta de rom, le pudram cu zahar tos si vanilie, asezam
alt rand de fructe pe care le stropim cu rom si le pudram cu zahar, pana
umplem pepenele. ..daca vreti in pepene..eu am pus in castronele de cristal azi...depinde in fiecare zi cand facem ce fructe avem si cum dorim sa asezam..eu pun de multe pori vara cu inghetata..azi am mancat-o de ex.langa o felie de cake..Deasupra punem bulgarasii de pepene, cateva cirese,
strugurei ...
. Daca doriti, puteti bate 150 g
de frisca vegetala si o asezati in cosulet, apoi puneti fructele. Eu am
renuntat la frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu