sâmbătă, 5 ianuarie 2013

CIORBA DE FASOLE BOABE -Η Φασολάδα της γιαγιάς!


  • Ingrediente

    500 gr. fasole boabe, 
  • 150 gr. ceapa, 
  • 200 gr. morcov, 
  • 100 gr. radacina de telina, 
  • 3 buc. rosii proaspete, 
  • 2 linguri bulion de rosii, 
  • 100 gr. ulei,
  •  5 gr. sare de lamaie, 
  • 2-3 tulpini de telina, 
  • , 2 legaturi de leustean verde, o legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust
  • Mod de preparare

    Fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte, circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpina de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase. Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se calesc in ulei ceapa, telina si morcovii si se adauga peste ele rosiile. Cind fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, praful de supa, sare si piper. La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa doua linguri de bulion de rosii, ori sare de lamaie, sau amindoua.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φασόλια χοντρά
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι
    1) Βάζουμε τα φασόλια από το βράδι σε νερό μαζί με μία κουταλίτσα σόδα μαγειρικής.
    Βήμα 2
    2) Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
    3) Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. Καλή σας όρεξη.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu