Ingrediente
500 gr fasole boabe, 1 ceapa, 80 ml ulei, sare, piper, 50 gr pasta de tomate, cimbru, usturoi.
Preparare
Fasolea
fara impuritati se spala, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu 3 l
apa. Se lasa la fiert la foc mic. Daca mai este nevoie de apa mai
adaugam. Separat se formeaza sosul: Intr-o cratita se pune uleiul la
incins, se adauga ceapa curatita si tocata marunt, se pune capacul la
cratita si se lasa la inabusit cateva minute cu 50 ml apa fierbinte.
Cand ceapa este patrunsa se adauga pasta de tomate, sare, piper, cimbru
si cativa catei de usturoi zdrobiti. Fasolea fiarta se ia cu ajutorul
unei spumiere se pune in sos. Se mai lasa sa fiarba cca 5 minute. Daca
mai dorim dupa gust se mai poate adauga sare.
Servire
Se serveste calda cu muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu