marți, 29 ianuarie 2013

COLIVA FACUTA DE LORI

Ingrediente

1 kg arpacas
4,5 l apa
500gr zahar
esenta de rom
200g biscuiti
nuca macinata
nuca de cocos
sare
bomboane ornament

Preparare

1. se spala arpacasul in multe ape pana apa rezultata este limpede.
2. Apa se pune la fiert cu sare dupa gust intr-un ceaun
3. cand a dat in fiert se pune arpacasul si se lasa focul al mic
4. se amesteca din cand in cand sa nu se prinda
5. atunci cand graul este aproape fiert se adauga si zaharul si se mai fierbe pana ce toata zeama scade
6. se lasa sa se raceasca bine apoi se amesteca cu biscuiti facuti faina ,nuca macinata sau farmata cu sucitorul,nuca de cocos,esentele
7. se aseaza pe platou si se orneaza dupa preferinta
mai multe detalii despre cand si unde avem nevoie de coliva, gasiti aici http://ro.orthodoxwiki.org/Coliv%C4%83
COLIVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu