sâmbătă, 5 ianuarie 2013

SOUBLAKI

A LA GREC...
CE DOR MIE DE EL..
E USOR DE FACUT SI ACASA ..
DAR NU AM PITA GRECEASCA CARE E ATAT DE BUNA...
RESTUL E LEGUME TAIATE FELIUTE SUBTIRI....
CARNITA LA FEL SUBTIRE...



Σουβλάκι
 Το σουβλάκι είναι ένα χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, το οποίο είναι ονομαστό σε όλο τον κόσμο!
Θερμίδες και σουβλάκι! (NEO!)
Μάθετε πόσες θερμίδες έχει το σουβλάκι, είτε αυτό το τρώτε σκέτο (καλαμάκι), είτε σε πίττες...
To Σουβλάκι στην Ιστορία!
Η συνταγή είναι γνωστή από την ελληνική αρχαιότητα. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Αθηναίου στο έργο του Δειπνοσοφιστές, ότι ο Ηγήσιππος στο Οψαρτυτικό του, δηλ. στον οδηγό μαγειρικής που έγραψε, αναφέρει ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος και ήταν κάτι ανάλογο με το σημερινό σουβλάκι. Συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu