miercuri, 2 ianuarie 2013

COZONAC CU CACAO

 ACEST COZONAC ESTE BUN SI AL MEU IL ADORA ...IN GRECIA NU MANCA ASA CEVA DAR AICI VREA MEREU...DESI MIE IMI PLACE CU NUCA E USOR DE FACUT ACESTA...

 EU BAT OULELE CU ZAHAR ASA APOI LE PUN LA COZONAC..SIO BINEINTELES COAJA DE PORTOCALA SI PUTIN SUC DE PORTO..




Ingrediente :
1kg faina,
300 ml lapte,
250 g unt topit,
1 lingurita sare,
200 g zahar,
1 coaja de lamaie razuita,
3 plicuri zahar vanilat,
4 oua,
50 g drojdie proaspata,
1 pahar cacao,

 
Incalzim laptele si in 100 ml dizolvam sarea si 1 lingura de zahar si drojdia.
 In faina pusa in vas facem un cuib si turnam laptele in care am dizolvat drojdia si amestecam cu putina faina apoi lasam la dospit.
Dupa ce a dospit aceasta maia adaugam restul de zahar , coaja de lamaie razuita, ouale, zaharul vanilat, untul topit si restul de lapte si incepem sa framantam pana aluatul se deslipeste de mana sau de marginea vasului. Daca vrem sa facem inpletit cu cacao atunci jumatate se amesteca cu cacao si se pun in doua vase diferite la dospit....
Dupa ce au dospit se rastoarna pe suprafata de lucru presarata cu faina se intinde o foaie normala eu intind cu mana ...cacao se amesteca cu zahar si se presara deasupra  dupa care se ruleaza frumos..se aseaza in tava unsa cu unt ...se mai lasa la dospit   timp de 15 minute pana cuptorul il incalzim. se ung deasupra cu galbenus de ou apoi dam formele la cuptor initial le vom coacem la foc mare, dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana se rumeneste frumos(facem proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor dupa ce e copt, se scoate din forma se acopera cu prosop curat si deasupra acoperim cu o punga de plastic si din nou cu prosop. Lasam astfel impachetat sa raceasca dupa care se poate felia si servi !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu